+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Hírek

Táplálkozási tanácsok koronavírusos megbetegedés esetére

2020-12-01 09:09:18
Bár a tudomány mai állása szerint nincsen olyan „mágikus” étrend, mely megvédhet minket a koronavírus fertőzéstől, az alábbiakban mégis be szeretnénk mutatni, hogy mi az, ami biztonságos és mi nem, hogyan kell kezelni az élelmiszereket, illetve mit érdemes fogyasztanunk abban az esetben, ha elkaptuk vírust, de csökkenteni szeretnénk a fellépő tüneteket, illetve azok időtartamát. Ismerjék meg dietetikusunk, Galló Nóra tanácsait a járványidőszakra vonatkozóan.
Tovább

A Dr. Rose Magánkórház büszkén támogatja az V. Mosoly jótékonysági aukciót

2020-11-18 09:08:31
A Mosoly Alapítvány terápiás programjai pszichés támogatást nyújtanak a betegség okozta válságos helyzetekben és a rehabilitáció időszakában. A Mosoly terápiás programok beteg gyerekeket kezelő kórházi osztályokon, valamint kórházon kívüli hosszú távú terápiás csoportok és nyári mesetáborok formájában érhetőek el.
Tovább

Egészséges életmód és táplálkozási tanácsok a koronavírus idejére

2020-11-16 10:53:23
A WHO ajánlása szerint is járvány időszak idején kiemelten fontos, hogy tápláljuk szervezetünket, és ezáltal támogassuk immunrendszerünket. Jelen helyzetben még fontosabb, hogy ne csak üres kalóriákat fogyasszunk, hanem olyan ételeket és italokat, melyek többek között értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal látják el szervezetünket. Az egészséges életmódot folytatók bizonyítottan erősebb immunrendszerrel, jobb ellenálló képességgel rendelkeznek, ebből adódóan kevésbé fogékonyak a fertőző betegségekre és a krónikus betegségek kockázata is jóval alacsonyabb körükben.
Tovább

Prosztatarák szűrés és megelőzés

2020-11-11 10:19:56
Hazánkban a férfiak daganat miatti elhalálozásának egyik leggyakoribb oka a prosztatarák, évente 4000-4500 férfinál kerül felismerésre a betegség. Az idejében felismert prosztatarák gyógyítható, visszaszorítható. A Dr. Rose Magánkórházban nagy figyelmet fordítunk a betegségek megelőzésre, kiemelten a prosztata legkülönbözőbb elváltozásainak korai diagnosztikájára (gyulladásos, jó és rosszindulatú daganatok) és kezelésére. Ez biztosítja az idejében megkezdett hatékony kezelés és eredményes gyógyulás lehetőségeit.
Tovább

Újjászülető kórház a város szívében

2020-10-26 12:34:42
Számos, a nemzetközi egészségügyi ellátásban is egyedülálló korszerű berendezéssel egészül ki a már meglevő eszközpark. Folyamatosan megújul, fejlődik a főváros legrégebbi privát kórháza, a Budapest belvárosában található Dr. Rose Magánkórház. Az évente csaknem 50 ezer pácienst ellátó klinikán csak az idén több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. Nemcsak a környezet válik még vonzóbbá, hanem számos, a nemzetközi egészségügyi ellátásban is egyedülálló korszerű berendezéssel egészül ki a már meglevő eszközpark.
Tovább

Kapcsolja be a biztonsági övet, kérjen influenza elleni védőoltást orvosától!

2020-10-16 08:50:28
A nyár után erősödő koronavírus járvány mellett az őszi-téli hónapokkal érkezik a szezonális influenza. Az elmúlt évben a szezonális influenza által több mint 39 millió ember fertőződött meg. Az idei év nagy kérdése, hogy milyen lesz ez az időszak amikor a szezonális influenza és a koronavírus egyszerre okoz megbetegedéseket. Az influenza elleni védőoltás - hasonlóan a bekapcsolt biztonsági övhöz, mely véd az utazás során – megvéd bennünket az eddigi leggyakoribb téli vírustól, vagy legalább enyhíti a fertőzés lefolyását.
Tovább

Szabályzat a COVID-19 szűrésről 

2020-09-30 13:44:53
Ezen belső szabályzatot a Dr. Rose Magánkórház Kft. (1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8., a továbbiakban: Dr. Rose) az egészségügyi, saját dolgozóik és a páciensek egészségének védelme, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése céljából alakította ki.
Tovább

Biztonságos ellátás

2020-09-30 12:05:57
A Dr. Rose Magánkórházban a koronavírus járvány ideje alatt is teljes biztonságban várjuk pácienseinket. A zavartalan és biztonságos ellátás érdekében szigorítottunk a higiéniai protokolljainkon, többek között HyperLight fertőtlenítő robot segítségével gondoskodunk a műtők, a rendelők, a betegszobák és a várók baktériumok és vírus mentességéről, sterilitásáról. A Covid-19 vírus szűrésére a Magánkórház teljeskörű tesztelési lehetőséget biztosít a páciensek részére.
Tovább

COVID-19 teljes körű szűrés, enyhe tünetekkel is! 

2020-09-14 09:30:42
A Dr. Rose Magánkórházban elérhető a COVID-19 kimutatására szolgáló teljes körű tesztelés: a direkt vírus kimutatására alkalmas PCR, az azonnali eredményt adó gyorsteszt, illetve a vénás vérből kimutatható, érzékeny IgM és IgG ellenanyag-tesztek. Ezen tesztek kombinációival még megbízhatóbban lehet megállapítani a meglévő fertőzöttséget, fertőzőképességet, illetve a már lezajlott betegséget is, tünetmentes vagy akár enyhe tünetekkel rendelkező páciensek esetén is. A szűrést a hozzánk forduló ügyfelek teljes biztonsága érdekében a Dr. Rose Magánkórház épületében, egy újonnan kialakított, teljesen elkülönített, a Vigyázó Ferenc utcáról nyíló Szűrőközpontban végezzük, kizárólag előjegyzés alapján, bankkártyás fizetéssel.
Tovább

Ma van a Ritka Betegségek Világnapja (2020. február 29.)

2020-02-27 09:54:57
Betegségen átesni, vagy azzal együtt élni sosem könnyű, azonban azok számára még nehezebbek a mindennapok, akiknek valamilyen ritka betegségük van. A világon több mint 300 millió ember él így, hazánkban közel 600 ezer fő érintett.
Tovább

Új Coronavírus Wuhanból (Kína)

2020-01-27 08:42:42
2019 januárjában Kína Wuhan városában (kb. 1000 km-re Pekingtől, 700 km-re Sanghajtól) egy új típusú, eddig emberben fertőzést nem okozó Coronavírust mutattak ki, mely légúti hurut enyhe tünetei mellett több esetben súlyos vírusos tüdőgyulladásos szövődményt okozott. 
Tovább

Az influenza elleni védőoltás a szívinfarktus kockázatát is csökkenti

2020-01-09 14:03:07
A tél az ünnepekre való hangolódás mellett sajnos az influenzaszerű megbetegedések időszaka is, hazánkban hivatalosan október közepe óta tart az influenzaszezon. A védőoltással megelőzhető, hogy hetekre ledöntsön lábunkról a betegség, azonban egyéb pozitív egészségügyi hatásai is vannak – például a szívinfarktus kockázatát is csökkentheti!
Tovább

Gratulálunk orvos-igazgatónknak, akit az MTA rendes tagjává választott!

2020-01-09 13:55:56
Örömmel jelentjük be, hogy Széchenyi-díjas orvos-igazgatónkat, Prof. Dr. Hangody Lászlót a  Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává választotta levelező tagságának ideje alatt elért jelentős tudományos eredményei elismeréseként. Ezúton is gratulálunk Hangody professzornak, és megtiszteltetés számunkra, hogy 2016 májusától magánkórházunk orvos-igazgatói posztját tölti be.
Tovább

Ha ősz, akkor influenza!

2020-01-09 13:49:12
A több napos levertséggel, lázzal, izomfájdalommal járó vírusfertőzést viszonylag könnyű elkapni, elegendő lehet, ha bármilyen fertőzött felülettel érintkezünk (pl. kapaszkodó a buszon, villanykapcsoló), majd utána a szánkhoz, orrunkhoz emeljük a kezünket vagy éppen beteg embertől cseppfertőzés útján is megkaphatjuk. Készüljünk fel az influenzaszezonra védőoltással!
Tovább

Henning Morawietz professzor látogatása

2020-01-09 13:33:16
Dr. habil. Lelbach Ádám a Dr. Rose Magánkórház V.I.P. Részlegének vezetője és vezető belgyógyásza meghívására Intézetünkbe látogatott az Európai Mikrocirkulációs Társaság főtitkára, Henning Morawietz professzor.
Tovább

Legyen felhőtlen a strandolás!

2019-08-22 15:06:48
Nyáron jellemzően gyakrabban fordulnak elő különböző nőgyógyászati fertőzések, mint más évszakban. Nem kell azonban óvakodnunk az úszómedencéktől és a természetes vizektől, hiszen néhány óvintézkedéssel csökkenthetjük az intim fertőzések kialakulásának kockázatát.
Tovább

Ha utazás, akkor védőoltás!

2019-07-30 07:30:06
Nyaralás előtt még akkor is érdemes szakorvossal konzultálnunk a javasolt védőoltásokról, ha úgy gondoljuk, biztonságban vagyunk bármilyen vakcina nélkül is. Hiszen kevesen tudják, hogy oltások nélkül már nem csak a trópusi utazások járhatnak nagyobb egészségügyi kockázattal, hanem akár egy kisebb kiruccanás is.
Tovább