+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Aromaterápia

Az aromaterápia ősi gyógymód, melynek lényege, hogy gyógynövényekből készült illóolajokat alkalmazunk az egészség megőrzésére és gyógyításra.

Az aromaterápia ősi gyógymód, melynek lényege, hogy gyógynövényekből készült illóolajokat alkalmazunk az egészség megőrzésére és gyógyításra.

Az olajak felhasználása történhet párologtatással, de bázisolajhoz adagolva bemasszírozhatjuk a bőrbe, vagy fürdővízbe is keverhetjük. Ebben az esetben, akkor csepegtessük bele, amikor még folyatjuk a vizet. Párologtatáshoz használhatunk aromalámpát, vagy egy kis tálkát is vízzel megtöltve.

A terhesség során az illóolajok segítenek a magzattal való bensőséges kapcsolat kialakításában, hiszen hatásukra a kismama ellazul és könnyebben „figyel befelé”.

Hatásos lehet az aromaterápia többek között a húgycső okozta panaszok, alacsony vagy magas vérnyomás és alvászavar esetén is. Vannak hangulatjavító illóolajok, amelyek idegesség, stressz, fáradtság ellen hatékonyak. A terhességi csíkok szintén hatásosan kezelhetőek a különféle olajkombinációkkal. Hát-, fej, és derékfájás, de magas vérnyomás esetén például a levendula olaj ajánlott.

A kismamák nagy része a terhesség korai szakaszában émelyeg, zavarják őket a különböző szagok, illatok, nekik a citrusfélék belégzése hozhat könnyebbséget. Általánosságban elmondható, hogy az édeskés illatú olajak a legkellemesebb hatásúak a kismamák számára.

Néhány illóolajat viszont tanácsos elkerülni a terhesség alatt, mivel túl erősek, vagy vérzésmegindító hatásuk van. Ezért azt javasoljuk, mielőtt otthonában alkalmazná az aromaterápiás olajokat, kérje ki szakemberünk tanácsát.