+36 1 377 6737 Időpont foglalás

COVID-19 komplex szűrések orvosi tanácsadással

A Dr. Rose Magánkórházban végzett COVID-19 tesztelését szolgáló orvosi eljárásaink nem csak a már korábban lezajlott koronavírus fertőzést, hanem a pillanatnyi vírus jelenlétet is meg tudják állapítani. Az orvosi konzultációt és kiértékelést is tartalmazó szűrés-vizsgálatainkat Magánkórházunktól teljesen elkülönítve, MOM telephelyünkön végezzük mind magán, mind céges ügyfeleink számára.

A COVID-19 tesztelési módszerekről

A szervezet immunválasza, a vérben keringő ellenanyagok a tünetek kezdete után kb. 3-5 nappal jelennek meg kimutatható mennyiségben. Így az alkalmazott ellenanyag-gyorstesztek a megfertőződéstől számított kb. 7-8. naptól mutathatnak eltérést. Az ellenanyag gyorsteszt ujjbegyből vett egy csepp vérből vizsgálja a koronavírus elleni specifikus IgM és IgG típusú ellenanyagokat, az eredménye 10-15 percen belül leolvasható.

Általában az 5-6. napon megjelenő tünetek során, ill. előtte legfeljebb 1-2 nappal lehet legelőször kimutatni a felszaporodott vírus jelenlétét PCR-vizsgálattal (vírus genetikai anyagának direkt kimutatásával), orr-torokváladékból, esetleg köpetből, melynek megjelenése egyben a fertőzőképességet is jelzi. A megjelenő vírusok kimutathatóságához nagyon fontos a megfelelő mintavételi technika: legjobb a reggeli mintavétel – fontos, hogy a páciens a vizsgálatot megelőző 8-12 órában ne egyen-igyon, ne dohányozzon, ne rágózzon, és ne mosson fogat – ; a mintavétel a megfelelő helyről, mélységből, és elég hosszú ideig történjen – ezt magasan képzett, gyakorlott munkatársaink biztosítják.

A szervezetben zajló komplex folyamatok mellett a teszteknek is van saját érzékenységük, tévedési lehetőségük, ezért érdemes a kétféle tesztet kombinálni, valamint elengedhetetlen, hogy orvos értékelje a tesztek eredményét, figyelembe véve a páciens állapotát, kórelőzményét, esetleges korábbi tüneteit is.  A leleteket – akár komplex, akár a gyorsteszt vizsgálat esetében - szakorvosunk értékeli ki, aki az eredményektől függően tesz javaslatot a szükséges további lépésekről és teendőkről.

Az ellenanyag-gyorsteszt eredményéről a helyszínen tájékoztatjuk pácienseinket, a PCR teszt eredménye maximum 2 munkanapon belül várható. Amennyiben bármilyen pozitív eltérést találunk, azt COVID-19 betegség gyanúként kell kezelnünk és a további lépéseket ennek megfelelően szükséges megtennünk.

Fontos, hogy csak tünetmentes embereket áll módunkban fogadni tesztelésre. Tünetes, koronavírus-fertőzés (COVID-19) gyanús betegeket nem akarjuk letéríteni a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje által meghatározott betegútról, kezelésről.

Kinek ajánljuk?

Azon ügyfeleink részére, akik

  • COVID-19 irányában komplex szűrést szeretnének, szakorvossal konzultálni azok eredményéről, további teendőkről
  • szeretnék megtudni, hogy átestek-e már a fertőzésen, akár tünetmentesen- így kialakult-e védettségük, megfelelő-e az immunválaszuk
  • szeretnék megtudni, hogy tünetmentesen fertőzöttek- e jelenleg- így a karantén szabályok betartásával másokat nem fertőznek már meg
  • korona vírussal fertőzött vagy vírus gyanús személlyel kerülhettek kapcsolatba

Ajánljuk közösségek (munkahely, család) szűrésére is, egymás védelmének érdekében.

A vizsgálatokról

A vizsgálatot – a legszigorúbb óvintézkedések mellett – kizárólag előjegyzés alapján, külön telephelyen végezzük, hogy a Dr. Rose Magánkórház területére ne kerülhessenek fertőző betegek, valamint hogy a várakozást és a közös területek használatát minimalizálni tudjuk. Pácienseink biztonsága érdekében a váróban elkülönítve várakozhatnak, minden páciensünk részére saját tollat, maszkot és kesztyűt biztosítunk. Az érintkezések csökkentése érdekében a vizsgálatokat csak bankkártyával lehet kifizetni.

Áraink

Komplex COVID-19 szűrés orvosi tanácsadással: 59.000 Ft

Tartalmazza az ellenanyag gyorstesztet, valamint a PCR vizsgálatot orvosi kiértékeléssel és tanácsadással

COVID-19 gyorsteszt szűrés orvosi tanácsadással: 19.000 Ft

Tartalmazza az ellenanyag gyorstesztet orvosi kiértékeléssel és tanácsadással

 

2020.03.19-től csak előzetes időpont egyeztetés alapján fogadunk pácienseket, erre az alábbi telefonszámon van lehetőség: +36 1 377 6737. Call Centerünk a bejelentkezéskor minden pácienst részletesen kikérdez, hogy az esetleges fertőzés gyanúját kiszűrhessük.